Google PlusFacebook
СУ Георги Бенковски
Спортно училище в град Плевен

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2021/ 2022 ГОДИНА

Днес, 01.09.2021 година, от 10:00 часа официално беше открита новата учебна 2021/ 2022 година в първото спортно училище в България „Георги Бенковски” – град Плевен. Сред официалните гости на тържеството бяха Ивет Горанова, златна медалистка в категорията до 55 кг. карате кумите на летните Олимпийски игри в Токио, г-н Русалин Русалинов, председател на клуба по бойни изкуства „Петромакс” – град Плевен и Вицепрезидент на Българската национална федерация по карате, г-н Атанас Кършев, главен експерт към Министерството на младежта и спорта за области Плевен и Ловеч; г-н Пламен Дунчев , председател на Обществения съвет към Спортно училище, треньори, учители и родители.

         По традиция в началото на всяка учебна година първите сърдечни думи и пожелания към учениците произнесе директорът г-н Павлин Стоянов. Поздравителен адрес от министъра на младежта и спорта, прочете г-н Атанас Кършев.        

Пожелание към всички бъдещи медалисти и носители на спортната слава отправи и олимпийската шампионка Ивет Горанова. В нейна чест беше открита плоча на славата пред входа на спортно училище. От името на колектива на Спортно училище ѝ бяха поднесени цветя, плакет в знак на признателност, картина и специален подарък от всички ученици.

         По стар български обичай директорът г-н Павлин Стоянов спази традицията като разля менчето с вода и пожела на добър час на всички ученици, учители и треньори.