Google PlusFacebook
СУ Георги Бенковски
Спортно училище в град Плевен
Основно меню

БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС

Награда за отбор „Стратези“ от Спортно училище „Георги Бенковски“ за участието  в пъзел стаята „Европа - от легендата до днЕС“

       Учениците от Спортно училище „Георги Бенковски“, участници в различните етапи по проект „НОВА Декларация на Шуман – разговор на поколенията за НОВА Европа“ на фондация „Съвременна плевенска медия“, присъстваха на финалната среща, която се проведе на 9 май 2022 г. в Художествена галерия „Илия Бешков“.  В Деня на Европа имаше и международно присъствие - партньорите по проекта от  Испания и Полша. Събитието бе уважено от кмета на Община Плевен, Георг Спартански и заместник-областния управител на Област Плевен, Виолета Иеремиева.
      Възпитаниците на Спортното училище се включиха в конкурса за есе и за рисунка „Моята Декларация на Шуман“ и с три отбора преминаха през пъзел стаята „Европа - от легендата до днЕС“. Те показаха знанията си за Европейския съюз, а емоциите бяха незабравими.
       Госпожа Иванка Ватева от фондация „Съвременна плевенска медия“ чрез видеозапис представи интересните моменти от пъзел стаята, след което започна и награждаването. Заместник-обласният управител, госпожа Иеремиева, връчи наградите на най-добре справилите се отбори и отличилите се участници. Сред наградените беше и нашият отбор „Стратези“, който представи достойно  Спортно училище „Георги Бенковски“. Екипът премери сили и знания с ученици от 10 училища в Плевен.
      Управителят на фондация „Съвременна плевенска медия“, Злати Ватев, връчи благодарствени адреси до директорите на училищата за партньорството и участието в дейностите по проект „НОВА Декларация на Шуман“.
      В края на срещата прозвуча и есето на Ивана Георгиева от XII“Б“ клас на СУ „Георги Бенковски“, отличено с първа награда в конкурса „Моята Декларация на Шуман“. Представителите на Полша и Испания също прочетоха своите творби.
      Последва интересна викторина и снимки за спомен на участниците в проекта.