Google PlusFacebook
СУ Георги Бенковски
Спортно училище в град Плевен

Инициативи, събития, постижения

По повод "Областната седмица на четенето и грамотността" учениците от 5-ти клас представиха любимите си детски книги, имаха възможност да разгледат енциклопедии, сборници с басни, поговорки и гатанки. Забавляваха се, докато решават кръстословица на дъската. Накрая се запознаха с глаголическата азбука и имаха за задача всеки да се опита да напише името си с нея. Гост в часа беше г-жа Грета Петрова, ЗДУД.

 

my_photo_collage-115

 

Учениците от пети клас в СУ "Георги Бенковски" отбелязаха деня на народните будители като изготвиха и представиха в часа по литература проекти, посветени на родолюбивите просветители. Децата се запознаха с делото на редица велики българи, които са отдали живота си на своя народ. Обогатиха знанията си за Любен Каравелов, баба Тонка Обретенова, Захари Стоянов, Захари Зограф, Васил Априлов, Райна Княгиня, Бачо Киро Петров, Братя Миладинови, Марин Дринов, Евлоги Георгиев и др. След което г-жа Цветомира Христова отправи апел към учениците да не забравят своето минало и да се гордеят със своя род, език и отечество.

 

ПЪВО МЯСТО ЗА ЕСЕ НА ТЕМА

 „СПОРТЪТ – ВЪЗПИТАТЕЛ НА ВСИЧКИ ПОКОЛЕНИЯ“

Ивана Георгиева, XII „Б“ клас от Спортно училище "Георги Бенковски"

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева връчи днес наградите на победителите в конкурса за есе на тема "Спортът – възпитател на всички поколения", организиран от Фондация „Спортен Плевен“. 

Домакин на тържеството беше пресклубът на БТА в Плевен. В церемонията участваха и директорът на Фондацията Николай Иванчев.

 Първото място е за есето на Ивана Георгиева от Спортно училище "Георги Бенковски"

"Спортът възпитава много качества у човека. Моят апел е в тези трудни времена да бъдем по-добри и да си помагаме. Нека да се борим за това България да стане едно по-добро място за живеене както за спорта, така и във всички други сфери", каза преди награждаването Стойка Кръстева. Тя поясни, че творбата, класирана първо място, отговаря на всички критерии – и като структура, и като мотиви, и като възпитателна част.

https://supleven.bg/novini/parvo-myasto-za-ese-na-tema-sportat-vazpitatel-na-vsichki-pokoleniya.html

 

Състезание в пъзел стая в Спортно училище „Георги Бенковски“

     На 23 март 2022 г. три отбора от  Спортно училище „Георги Бенковски“ се включиха в състезание в тематичната пъзел стая „Европа – от легендата до днЕС“. Това е поредната  дейност по проект „НОВА Декларация на Шуман – разговор на поколенията за НОВА Европа”. Проектът е по програма „Европа за гражданите“ на Европейската комисия и се осъществява от Фондация „Съвременна плевенска медия“ с партньори от Гърция, Испания и Полша.

   Усилената подготовка на учениците премина под ръководството на преподавателите Гергана Драганова, Камелия Кесарска, Нели Михайлова, Маринела Любенова и Светлин Петров. Усвоените знания за Европа,  помогнаха на участиците в отборите бързо да се справят със задачите в образователната пъзел стая „Европа от легендата до днЕС“ и да спечелят 12-те златни звезди. Спортистите показаха екипност, спортен дух и находчивост при разкриването на загадките. А накрая имаше и награди.

     „Стратези“ е отборът, който реши загадките с най-добро време - 17 минути, а участниците са Алекс Игнатов, Мартин Митриков, Виктор Тодоров, Стелиян от VII „А“ клас и Ивана Георгиева от XII „Б“ клас. Отбор „Победители“ и отбор „Откриватели“ постигнаха резултат от 24 минути и 19 минути ги последваха. За отбор „Победители“ се състезаваха Шаная, VIII „В“, Ева, IX “В“, Денис, IX“В“,  Калин, IX “В” и Георги Спасов, X “Б“ клас. Представители на отбор „Откриватели“ бяха Христина Чинова, XI „А“, Велислава,  XI „Б“, Рая, VIII „А“, Симона, VIII „В“ и Нона, VII „А“.
    Победители сме не само в спортни, а и в образователни игри. Браво на участниците!

https://supleven.bg/novini/pazel-staya-v-sportnoto-uchilishte.html

 

Първо и второ място в благотворителен конкурс за мартеници за ученици от Спортното училище

     На официална церемения на 1 март 2022 г. Центърът за работа с деца – Плевен отличи най-добре представилите се участници в благотворителна акция за изработване на мартеници.  Деца от различни населени места в община Плевен се включиха в благородната инициатива и показаха съпричастност към децата и възрастните, лекуващи се в УМБАЛ „Георги Странски“, които получиха мартенички за здраве. А отличените творения станаха част от експозицията, подредена в ЦРД – гр. Плевен.
    Спортно училище „Георги Бенковски“ имаше своето достойно представяне. Сред 1250 участници с първо място в трета възрастова група от 15 до 19 години беше отличена Христина Чинова  от XI „А“ клас. Тя получи грамота и медал. Нейна подгласничка стана Ева Минкова от IX „В“ – с второ място в същата възрастова група. Тя също получи грамота и медал, а училището ни бе отличено с грамота за участие.

 https://supleven.bg/novini/parvo-i-vtoro-myasto-v-blagotvoritelen-konkurs-za-martenici-za-uchenici-ot-sportnoto-uchilishte.html

 

Никола Данев от седми клас получи награда в конкурс на Фондация „Съвременна плевенска медия“

        Фондация „Съвременна плевенска медия“ проведе конкурс за рисунка на тема „Моята Декларация на Шуман“.

         Сред творбите на ученици от цялата страна, изпратени за участие в конкурса по проект „НОВА Декларация на Шуман – разговор на поколенията за НОВА Европа“, бяха и рисунките на Никола Данев от VII „А“ клас  и Габриела Пекова от VI „А“ клас  от  СУ „Георги Бенковски“ – Плевен.

    Никола Данев, VII „А“ клас  бе отличен в Първа възрастова група с поощрение. Той получи грамота и ваучер за книжарница „Сиела“.

    Пожелаваме му още награди!

……………………….

    Ивана Георгиева от ХII „Б“ грабна първото място конкурса за есе на тема „Моята Декларация на Шуман“, организиран от  Фондация „Съвременна плевенска медия“. Тя се конкурираше с ученици от цялата страна и впечатли журито със своето есе.

 https://supleven.bg/novini/nikola-danev-s-pooshtrenie-v-konkurs.html