Google PlusFacebook
СУ Георги Бенковски
Спортно училище в град Плевен
Основно меню

Пъзел стая в Спортното училище

Състезание в пъзел стая в Спортно училище „Георги Бенковски“

     На 23 март 2022 г. три отбора от  Спортно училище „Георги Бенковски“ се включиха в състезание в тематичната пъзел стая „Европа – от легендата до днЕС“. Това е поредната  дейност по проект „НОВА Декларация на Шуман – разговор на поколенията за НОВА Европа”. Проектът е по програма „Европа за гражданите“ на Европейската комисия и се осъществява от Фондация „Съвременна плевенска медия“ с партньори от Гърция, Испания и Полша.

   Усилената подготовка на учениците премина под ръководството на преподавателите Гергана Драганова, Камелия Кесарска, Нели Михайлова, Маринела Любенова и Светлин Петров. Усвоените знания за Европа,  помогнаха на участиците в отборите бързо да се справят със задачите в образователната пъзел стая „Европа от легендата до днЕС“ и да спечелят 12-те златни звезди. Спортистите показаха екипност, спортен дух и находчивост при разкриването на загадките. А накрая имаше и награди.

     „Стратези“ е отборът, който реши загадките с най-добро време - 17 минути, а участниците са Алекс Игнатов, Мартин Митриков, Виктор Тодоров, Стелиян от VII „А“ клас и Ивана Георгиева от XII „Б“ клас. Отбор „Победители“ и отбор „Откриватели“ постигнаха резултат от 24 минути и 19 минути ги последваха. За отбор „Победители“ се състезаваха Шаная, VIII „В“, Ева, IX “В“, Денис, IX“В“,  Калин, IX “В” и Георги Спасов, X “Б“ клас. Представители на отбор „Откриватели“ бяха Христина Чинова, XI „А“, Велислава,  XI „Б“, Рая, VIII „А“, Симона, VIII „В“ и Нона, VII „А“.
    Победители сме не само в спортни, а и в образователни игри. Браво на участниците!